Image Alt

Fit by Brian

6 tips om van je buikvet af te komen

6 tips om van je buikvet af te komen

Om vet en dus buikvet te kunnen verbranden is het belangrijk om in een calorie tekort te zitten. Alleen als je minder eet dan je nodig hebt zal je optimaal vet kunnen verbranden. Maar daarnaast zijn er ook andere dingen die belangrijk zijn om vet te kunnen verbranden.

Zit je buik je in de weg? En wil je hier snel vanaf komen? Vandaag geef ik je 5 tips om van je buikvet af te kunnen komen.

1. Eet meer vezels 
Als je buikvet wilt verbranden is het belangrijk dat je meer voedingsvezels eet. Voedingsvezels geven je sneller een vol gevoel. Ook zorgen voedingsvezels ervoor dat je darmen beter gaan werken. Als je darmen beter werken haal je meer voedingsstoffen uit je voeding en heb je dus in totaal minder calorieën nodig.

Je eet dus minder, terwijl je meer voedingsstoffen binnenkrijgt. Voedingsvezels vind je in: noten, zaden, pitten, groentes (en fruit).

2. Eet meer eiwitten 
Naast vezels zijn eiwitten ook een belangrijke voedingsstof die je helpt om buikvet kwijt te raken. In je maag en darmstelsel duurt het namelijk best een tijd voordat eiwitten afgebroken worden. Hierdoor geeft je maag minder van het hormoon ghreline af.

Ghreline wordt ook wel het hongerhormoon genoemd. Hoe meer ghreline je lichaam aanmaakt, hoe meer honger je hebt. Dus door eiwitten te eten heb je langer een verzadigd gevoel.

3. Doe aan krachttraining 
Voor de mensen die graag sporten is krachttraining een hele goede manier om extra buikvet te verbranden.

Krachttraining zorgt er voor dat de hormoonbalans in je lichaam herstelt. En met een goede hormoonbalans is het veel makkelijker om buikvet te verbranden.

Ook zullen de extra spieren die je kweekt tijdens de krachttraining, je helpen om een hogere ruststofwisseling te krijgen. Zo verbrand je meer calorieën zonder dat je er wat voor hoeft te doen.

4. Slaap voldoende
Slaap is een hele belangrijke. Tijdens je slaap herstelt je lichaam maar is ook het moment dat je lichaam op de vetverbranding kan focussen. Een uur te weinig slaap resulteert al in 20% minder vetverlies

5. Beweeg voldoende.
Niet alleen helpt bewegen bij het verbranden van calorieën en dus uiteindelijk ook bij het verbranden van vet. Het zorgt ervoor dat je je verteringssysteem aanzet en dat je gehele systeem efficiënter en beter werkt.

6. Heb geduld
En nog een ander belangrijk aspect is om geduld te hebben. De 10, 20, 30 kilo overgewicht zijn er niet in 1 dag komen aanwaaien. Alleen door consequent te zijn en geduld te hebben zal je je gewenste resultaat kunnen bereiken

100% training, 100% diet and 100% rest

Een citaat van Dorian Yates van jaren terug. “Results are created with 100% training, 100% diet and 100% rest.”

Ja dat is het hem. Ik begreep hem gelijk.

Er zijn zoveel die de 100% over de 3 verdelen bij 20% training 60% voeding en 20% rust. En er zijn er ook die rust er helemaal buiten laten. 30% training en 70% voeding.

Maar het is allemaal 100% wil je je doel behalen. Dus 100% training als je aan het trainen bent. 100% dieet als je met je eten bezig bent en 100% rust als je rust of slaapt.

Geen half werk en de kantjes ervan af lopen. Maar met de volle 100% elk onderdeel aangaan. Met die focus en vastberadenheid krijg jij het lichaam die je wilt hebben.

Ga jij er ook 100% voor?

Afvallen met personal trainer Brian

Het verliezen van vetmassa is niet makkelijk en je zal jezelf moeten uitdagen tot een nieuw niveau. Maar met de juiste begeleiding en ervaring van een coach kun je sneller stappen maken dan ooit.

Wil je op een gezonde manier afvallen en blijvend resultaat boeken? Met personal training en voedingsadvies help ik jou daarbij.

Dus wacht niet langer en geef je vandaag nog op voor een gratis intake bij een van de personal training studio’s in Houten!