Fit by Brian - Personal training Utrecht

Fit by Brian

6 redenen om aan krachttraining te doen

6 redenen om aan krachttraining te doen

Tijdens de personal training in Houten doe je ook aan krachttraining. Het is namelijk een belangrijk onderdeel van de training. Waarom is dat eigenlijk? Naast het feit dat het fijn is om er beter uit te zien, zijn er nog veel meer voordelen aan krachttraining. Krachttraining maakt je leven een stuk leuker. Voordat jij straks weer aan de cardio gaat, vind je hier 6 redenen om juist voor het ijzer te kiezen.

Je bent gelukkiger
Dit is te danken aan endorfinen, de geluksstoffen die aangemaakt worden tijdens een fysieke inspanning.

Je slaapt beter
Door zwaar te trainen kan je beter slapen. Hoe zwaarder de training, des te beter de slaap.

Je maakt meer testosteron aan (vrouwen: progesteron)
Door krachttraining zal je meer testosteron aanmaken. Een tekort aan testosteron leidt tot vermoeidheid, depressies, spierafbraak en verminderde libido.

Je krijgt meer zelfvertrouwen
Door krachttraining zal je sterker en gespierder worden wat weer tot een zelfvertrouwen boost zorgt.

Je valt sneller af
Met krachttraining spreek je oa ook de grotere type II-vezels aan. Deze verbruiken meer energie, versnellen je stofwisseling en dus verbrand je meer vet.

Je hebt meer energie
Krachttraining stuurt zuurstof en voedingsstoffen naar het weefsel in je lichaam en helpt je cardiovasculaire systeem efficiënter te werken. Wanneer je hart en longen efficiënter werken, heb jij meer energie.

Wat houd jou nog tegen?

Krachttraining met jouw personal trainer in Houten

Ben je misschien niet zo ervaren met krachttraining en kun je wel wat hulp van een personal trainer gebruiken? Ga dan samen mij trainen op een van de personal training locaties in Houten!